Sif om Sif

Hvad er det, jeg kigger efter?
Stemninger, følelser, den unikke personlige historie, det umiddelbare, det nærværende, alt hvad der ikke kan kategoriseres som rigtigt eller forkert. Jeg tænder på en åben fortolkning af øjeblikket, som kan virke fuldstændig magisk og uden tvivl er min drivkraft og inspiration. Jeg tænder også på det enkle som et stærkt element i kompositionen. Jeg kigger, søger og finder altid noget, der giver det endelige resultat det ”Sif Meincke”-præg, som jeg ønsker.

Hvad vil jeg helst fotografere?
Min spændvidde går fra det klassiske, stilistiske, sort-hvide portræt til det rå, dramatiske og farverige portræt. Jeg er draget af det drømmende og legende univers. Grænsefladen mellem fantasi og virkelighed, hvor jeg hiver mennesket ud af dets daglige kontekst for at udforske, og udfordre, den personlige historie med nye dimensioner.

Har du mod på, eller en ide til, hvordan du gerne vil se dig selv, din medarbejder, din chef, din verden, dine produkter eller noget jeg ikke har fantasi til at nævne her, så sig bare frem.

Hvornår er jeg bedst?
Jeg elsker projekter, hvor jeg kan være med i hele processen – fra ide til færdig iscenesættelse. Jeg tænder på tempo, kreativitet, fordybelse, detaljer, form, lys og ikke mindst mennesker. Jeg elsker, når dem jeg fotograferer, forstår, at det kræver tid at tage gode billeder. Det kræver tid at kigge i min retning. Det kræver tid, at min linse når ind gennem facaden og finder det sande jeg. Det kræver tid – uden at det tager så lang tid. Jeg er nemlig også kendt for at være hurtig på aftrækkeren og hurtigt videre. Så snart jeg føler, at ”nu er den der”, ser jeg ingen grund til at holde nogen hen.

Fotograferer jeg kun mennesker?
Nej … men det er klart en af mine styrker at portrættere alle mulige mennesker i alle mulige afskygninger – i alle mulige situationer. Jeg fotograferer private familier og offentlige personer. Jeg fotograferer modeller til modeartikler og stjerner til kampagner. Og som du kan se, er jeg også til mad, møbler, ting og dimsedutter.

Hvad er min hemmelighed?
Jeg tror, at jeg har den blanding af talent og tæft, som gør forskellen – for mine kunder, for dem jeg fotograferer og ikke mindst for min egen selvtilfredshed. Det skal ikke være nogen hemmelighed.

Næste >>